Keazaman Ubi Muda Terengganu FC

Kuala Terengganu: Selepas berjaya membuka ‘akaun’ gol pertamanya musim ini, ‘ubi muda’ Terengganu FC (TFC), Muhammad Azam Azmi Murad, berazam untuk muncul wira buat kali kedua apabila pasukannya mel4yani kunjungan Kuala Lumpur City FC (KL City FC) di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Jumaat ini.

Pertahanan kanan berusia 20 tahun itu juga menuntut rakan sepasukannya memper4gakan aksi terbaik bagi memastikan pasukannya berjaya meneruskan rentak kemenangan kedua berturut-turut.

Bagaimanapun pemain berketinggian 1.74 meter itu yang pernah membantu pasukan Belia Terengganu muncul juara pada 2019 sedar bukan tugas mudah men3ntang skuad Warga Kota itu lebih-lebih selepas menumb4ngkan Sri Pahang 2-1 minggu lalu.

“Semua pemain mengid4m untuk beraksi cemerlang dalam setiap perl4wanan begitu juga dengan saya jika diturunkan bertemu KL City FC Jumaat ini.

“Jadi saya harapkan aksi saya nanti menjadi untuk membantu pasukan mencipta kemenangan bagi meng3lak kami kecic!ran mata lagi untuk bers4ing dalam kelompok teratas liga,” katanya kepada Sukan NSTP.

Ketika bertemu Kedah Darul Aman (KDA) FC Jumaat lalu, Azam berjaya menjadi senj4ta pemusn4h apabila mel3dak gol kemenangan pasukannya menumb4ngkan Lang Merah 2-1 biarpun ketinggalan dengan j4ringan sendiri Muhammad Mohd Fauzi pada babak pertama.

Ketika ditanya latihan dan aksi pada bulan puasa, bekas pemain skuad Bawah-19 Tahun Negara itu akui tidak berdepan mas4lah kerana sudah biasa dengan situasi itu.

“Lagipun kami berlatih pada waktu malam, jadi ia tidak menjadi beb4nan kepada kami dan rakan sepasukan untuk mengekalkan tahap kecergasan, tapi pemakanan juga perlu dijaga bagi mengelak badan menjadi l3mah,” katanya.

Sementara itu pengurus pasukan, Zul Fadli Rozi berkata, memandangkan pasukannya terp4ksa mengh4rungi lima perl4wanan pada puasa, latihan TFC akan diadakan pada setiap hari bermula pada jam 10 malam.

Sumber MH