Kebangk!tan Luar Biasa Dipamerkan Red Giant

Petaling Jaya: Penj4ring terbanyak Selangor FC, Ifedayo Olusegun muncul wira apabila dua j4ringannya pada penghujung aksi berjaya men3waskan Petaling Jaya City 2-1 di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya, di sini, malam tadi.

Dua gol Ifedayo itu turut meletakkan dia kini mendahului senarai penj4ring terbanyak liga dengan 11 gol setakat ini.

Malah, gol itu pastinya mengec3wakan PJ City yang hampir mengg3nggam tiga mata selepas mendahului sejak awal babak pertama, sebelum keb4ngkitan luar biasa dipamerkan Red Giant di hujung permainan.

PJ City yang dibimbing bekas jurulatih Selangor, P Maniam berjaya menemui j4ring pelawat menerusi j4ringan Ruventhiran pada minit ke-25.

Gol itu nyata meng3jutkan kem Selangor yang kemudian b4ngkit memperkemaskan aksi dengan melancarkan beberapa Siri ser4ngan ke kubu tuan rumah, namun segala usaha itu g4gal.

Bersambung babak kedua, anak didik Karsten Neitzel terus mendominasi aksi dengan PJ City dilihat mula bertahan untuk mengekalkan kelebihan satu gol itu.

Percubaan R Dinesh dan Manuel Konrad masing-masing pada minit 56 dan 61 hampir menghadiahkan j4ringan buat pelawat untuk melegakan kem PJ City.

Gol penyamaan yang dicari-cari akhirnya tiba minit ke-89 apabila Ifedayo berjaya men4nduk untuk meng!kat kedudukan sebelum dia sekali lagi mel3dak gol kedua buat pasukan.

Sumber-MH