Categories
SUKAN

Kini TFC punyai misi terbaharu

Terengganu FC boleh dianggap sebuah pasukan yang sangat baik dalam menguruskan pasukan ke tahap yang lebih baik dan cemerlang. Mereka berjaya layak ke perlawanan akhir piala FA dengan baik sekali.

Bagaimanapun dengan Johor Darul Ta’zim (JDT) ketika ini menghampiri kejuaraan Liga Super dan situasi itu akan membolehkan mereka bermain di Liga Juara Juara Asia (ACL) musim depan, pasukan ketiga Liga Super turut mempunyai peluang ke Piala AFC sama seperti naib juara Liga Super.

“Apa yang terbaik buat kita adalah untuk fokus pada aksi Liga Super kerana sebelum ini tumpuan lebih terarah kepada Piala FA. Saya rasa kita boleh untuk kedudukan tiga terbaik.

“Penang FC menjadi aksi seterusnya dan kita perlu fokus untuk baki permainan Liga Super musim ini demi pasukan,” katanya.

Buat masa ini, Terengganu FC menghuni tangga keempat Liga Super dengan 29 mata namun jarak enam mata di belakang Negeri Sembilan FC (NSFC) yang ketika ini mengutip 35 mata.

NSFC beraksi lebih satu perlawanan sekali gus menyaksikan TFC boleh meningkat kelebihan enam mata itu kepada tiga mata jika berjaya menang satu perlawanan.

Dalam perkembangan sama, Nafuzi mengharapkan pasukan itu yang dibarisi pemain muda dapat mengambil pengajaran daripada pentas final di Stadium Nasional Bukit Jalil itu dalam usaha menjadi pemain yang lebih baik.

“Pengalaman yang bagus untuk pemain muda kerana berpeluang beraksi di saingan berprestij seperti final Piala FA. Bagus untuk pengalaman mereka.

Sumber : BH

“Sudah tentu ini akan membantu meningkatkan lagi keyakinan mereka dan situasi ini memberikan masa depan yang baik bagi bola sepak negara,” katanya.