Lang Merah Tukar Plan

SKUAD Lang Merah terpaksa melupakan pelan A apabila pemain pertahanan kuota Asia, Shakir Hamzah tidak dapat beraksi pada perl4wanan pertama apabila Liga Malaysia (Liga M) bersambung bertemu PDRM FA di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur pada 27 Ogos ini.

Pemain pertahanan kelahiran Singapura ini difahamkan akan menjalani pengg4ntungan kad kuning satu perl4wanan sekaligus mem4ksa skuad kendalian Aidil Sharin Sahak memikirkan pelan B bagi mengukuhkan bent3ng pertahanan Lang Merah.

Menurut Aidil Sharin, beliau terpaksa menc0ngak strategi lain bagi memastikan bent3ng skuad kendaliannya kekal teguh biar pun tanpa pemain berpengalaman itu.

“Saya terpaksa memikirkan pelan B untuk memastikan kombinasi dibahagian pertahanan kekal utuh selepas Shakir Hamzah tidak dapat beraksi kerana menjalani pengg4ntungan kad untuk perl4wanan akan datang men3ntang PDRM selepas ini.

“Namun kita tidak akan terbvru-bvru kerana masih ada masa untuk mempertimbangkan pemain gantian yang sesuai dan berkeupayaan mengisi tempat Shakir,” katanya.

Aidil pada masa sama turut berpuas hati dengan perkembangan semasa semua pemain lain yang tekun dan bersemangat selepas menjalani dua perl4wanan persahabatan ketika men3ntang Perak 2 pada 8 Ogos dan Universiti Kebangsaan Malaysia FC (UKM FC), 10 Ogos lalu.

Skuad Lang Merah bakal meneruskan persediaan melalui satu lagi perl3wanan persahabatan bertemu skuad Harimau Kumbang Pulau Pinang di Stadium Darul Aman pada 19 Ogos ini.

Kedah yang kini menduduki tangga ketujuh Liga M, memulakan kempen sa!ngan Liga M dengan mengutip empat mata melalui empat perl4wanan sejak Liga Super dimulakan pada 28 Februari sehingga Liga M dihentikan sementara pada 16 Mac lalu.

Sumber-MH