Melaka United Kemungkinan Buat Romb4kan

Melaka: Pengurusan pasukan Melaka United (MU) perlu menilai segera barisan pemain import yang tidak memberi imp4k terhadap prestasi pasukan itu selepas jendela perpindahan kedua di buka ketika ini.

Legenda bolas3pak Malaysia dan Melaka Ramli Junit berkata, berdasarkan perkembangan semasa keupayaan mereka dilihat tidak banyak menyumbang kepada prestasi pasukan yang memerlukan sumbangan mantap daripada barisan import.

Menurutnya, dia yang mengikuti perkembangan pasukan berkenaan hanya berpuas hati dengan persembahan Sony Norde yang bergerak l!cik merenc4na peluang dan melakukan penyudah.

Katanya, import lain perlu dinilai segera samada mereka boleh memberi sesuatu atau kekal statik dengan apa dipersembahkan pada s4ingan awal yang amat mel3set daripada jangkaan sebenar.

“Sepatutnya mereka menjadi aset berharga buat pasukan dengan membimbing pemain tempatan menyerlah pada setiap perl4wanan kerana reputasi mereka amat men4rik menerusi rek0d pencapaian bersama skuad diwakili sebelum ini.

“Namun, apa yang saya lihat sebaliknya berlaku. Sudah pasti peminat amat kec3wa dengan perkembangan pasukan kerana mereka mahukan MU lebih mantap dan disegani,” kata bekas pemain Olimpik 1980 terbabit.

Malah kek4lahan terbaru kepada Sabah semalam meletakkan skuad berkenaan kini berada di tangga ke-10 dan boleh terj3rumus ke dalam zon peny!ngkiran.

Lebih meng3cewakan Ramli kerana kelima-lima import tidak dapat digunakan serentak dalam banyak perl4wanan kerana masalah kec3deraan.

Justeru, dia mengharapkan pengurusan mengambil iktibar sebelum menyenaraikan import temp4ng dalam pasukan sehingga menj3jaskan prestasi dan imej skuad berkenaan.

Bagaimanapun dia yakin, pengurusan skuad berkenaan memiliki perancangan teliti selepas berakhirnya pusingan pertama berdasarkan penilaian yang wajar.

Sebelum ini, Ketua Pegawai Eksekutif MUFC, Datuk Mohd Saiful Mat Sapri berkata, pihaknya akan meneliti prestasi keseluruhan semua lima pemain import MUFC sehingga tamat aksi separuh musim Liga Super 2021.

Malah kemungkinan besar terdapat romb4kan kecil pada jendela perpindahan kedua ini dengan penilaian menyeluruh sebelum membuat keputusan.

Saiful berkata, apapun semuanya berdasarkan kewangan dan bajet mengurus sebelum membuat sebarang keputusan dan perubahan dalam pasukan.

Sumber-MH