Meneliti Rak4man Video Perl4wanan JDT

Kuala Lumpur: Tonggak tengah kelab Nagoya Grampus, Yoichiro Kakitani mengakui Johor Darul Ta’zim (JDT) bukan l4wan yang mudah untuk ditundvkkan apabila kedua-dua pasukan bertemu dalam s4ingan Kumpulan G Liga Juara-Juara Asia (ACL) di Stadium Rajamangala, Bangkok, malam esok.

Kakitani, 31, yang pernah ber4ksi bersama kelab Switzerland, FC Basel pada 2014 mend3dahkan skuad kendalian Benjamin Mora memiliki corak permainan berpasukan yang baik.

“Kami sudah meneliti rak4man video perl4wanan JDT dan mereka cukup berdisiplin dan bermain sebagai satu unit. Kami perlu berhati-hati dengan kelebihan mereka itu,” katanya di l4man web Konfed3rasi Bolas3pak Asia (AFC).

Ujarnya lagi, kelab Korea Selatan, Pohang Steelers adalah pasukan pilihan dalam kumpulan dan menjangkakan hal4ngan suk4r daripada l4wannya itu.

“Kami t3ruja untuk men3ntang Pohang di mana kelab Korea antara yang terbaik serta penc4bar utama.

“Saya lihat mereka (Pohang) semakin meningkat dan ia akan menyajikan perl4wanan yang s3ngit serta paling suk4r buat kami.

“Selain itu Ratchaburi juga perlu diaw4si kerana mereka ada kelebihan bermain di tempat sendiri dan sejak beberapa tahun lalu pasukan Thailand sudah menunjukkan peningkatan,” katanya.

SUmber-MH