Mora tidak puas hati menang 1-0 jerr

KUALA LUMPUR: Ketua jurulatih Johor Darul Ta’zim (JDT), Benjamin Mora tidak berpu4s h4ti dengan persembahan pasukannya yang hanya mampu menang tipis 1-0 ke atas Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam sa!ngan Liga Super di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras, malam tadi.

Jurulatih kelahiran Mexico berusia 40 tahun itu berkata PDRM membuat gerakan berb4haya terutama ketika ser4ngan balas yang mem4ksa JDT bekerja ker4s untuk mengg4galkan percubaan daripada tuan rumah.

“Beberapa pemain baharu masih lagi cuba menyesuaikan diri dengan corak permainan kami seperti Liridon Krasniqi dan Natxo Insa selain Muhammad Fadhli Mohd Shas yang tidak bermain dalam perlawanan yang kompetitif agak lama, tetapi ini bukan satu al4san untuk saya.

“PDRM mempamerkan persembahan yang baik dan cuba mengg4nggu corak permainan kami. Kami cuba mem3cahkan kebunntuan, bagaimanapun saya gembira dengan tiga mata yang diperolehi,” katanya kepada pemberita selepas perlawanan itu.

Dalam perlawanan malam tadi, peny3rang import dari Brazil, Diogo Luis Santo menjaringkan gol tunggal perlawanan setelah menyempurnakan sepakan penalti pada minit ke-84.

Sementara itu, Ketua Jurulatih PDRM Mohamad Ishak Kunju Mohamad gembira dengan prestasi pemainnya walaupun tewas kepada juara Liga Super itu, sambil menambah beberapa pemain masih menyesuaikan diri dalam pertandingan penting.

Bekas pemain Terengganu dalam era 90an itu bagaimanapun menyatakan keyakinan bahawa pemain pasukan itu akan bangkit kembali dalam baki 19 perlawanan walaupun g4gal mengumpul sebarang mata selepas bermain tiga perlawanan.

Kemenangan ketiga berturut-turut itu membolehkan JDT mendahului liga dengan sembilan mata manakala PDRM kekal pada kedudukan paling bawah dengan defisit dua mata.

PDRM dikenakan pemot0ngan tiga mata oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) berikutan isu tunggakan gaji. – BERNAMA

Sumber : BH