Patutlah P3cut Laju Dari Polis

PAN!K apabila kereta dinaiki diperiksa polis, dua penj3nayah bertindak mem3cut kenderaan itu sebelum mer3mpuh beberapa kenderaan lain di Empire Damansara di Petaling Jaya, semalam.

Dalam kejadian kira-kira 1 tengah hari itu, sepasukan anggota dari Balai Polis Damansara yang menjalankan rondaan terserempak dengan sebuah kereta Mercedes-Benz dalam keadaan mencur!gakan.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, ketika pemeriksaan dijalankan, dua susp3k tiba-tiba bertindak mem3cut laju kenderaan dinaiki mereka.

“Susp3k turut mer3mpuh beberapa kenderaan lain yang berada di tepi jalan, bagaimanapun mereka berjaya dit4han selepas dik3jar anggota polis.

“Pemeriksaan ke atas kereta dinaiki susp3k menemui dad4h jenis sy4bu yang dis0rok dalam ruangan di brek tangan kenderaan dan patung yang dibawa mereka,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, kedua-dua susp3k berusia 25 dan 33 tahun itu dit4han untuk sias4tan mengikut S3ksyen 39A(1) dan S3ksyen 12(2) Akta D4dah Berb4haya 1952.

Sumber-MH