Pemilik Kelab JDT Mula Beri Penegasan Isu Tersebut

KUALA LUMPUR: Pemilik kelab bola sep4k Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim menegaskan ketika ini bukan masa untuk menyal4hkan sesiapa susulan keg4galan skuad Harimau Selatan meraih kemenangan dalam dua perl4wanan berturut-turut.

Kom3n Tunku Ismail yang juga Tunku Mahkota Johor (TMJ) itu hadir menerusi ruangan Instagram kelab selepas ramai pelayar media sosi4l itu meny4lahkan Benjamin Mora selepas JDT terik4t 1-1 dengan Kuala Lumpur City FC di Cheras, di sini, semalam.

Malah, ada kom3n yang dibuat pada Instagram kelab yang menyifatkan Mora patut letak jawatan atau dip3cat, namun tidak dapat dipastikan sama ada pelayar media sosi4l berkenaan adalah penyokong JDT atau sebaliknya.

Bagaimanapun, menerusi kom3n ringkas, TMJ turut menjelaskan bahawa beliau bertanggungjawab atas apa yang berlaku kepada JDT sama ada ketika menang atau kalah.

“Ini adalah masa untuk kita berju4ng bersama hingga akhir. Kal4h menang kita berjuang! Kita keluarga JDT. Susah senang bersama. Bukan bersama masa menang saja.

“Awak sakit hati? Bayangkan orang yang letak duit berjuta-juta. Tapi saya berjanji susah senang, kalah menang atau pun tiada piala. Saya bersama kelab JDT ini. Kita Johor, jangan terikut budaya tuding jari. Apa yang berlaku, saya bertanggungjawab,” tulis TMJ.

Kebanyakan kom3n yang dibuat pengguna media sosi4l di laman Instagram JDT menganggap taktikal Mora tidak lagi berkesan dan pasukan l4wan sudah dapat membaca corak permainan skuad Harimau Selatan.

Justeru, tidak kurang juga kom3n yang menyuarakan kebimbangan mengenai nasib JDT yang akan berkunjung ke Stadium Darul Aman untuk berdepan Kedah Darul Aman FC, pada Selasa ini.

Malah, ada juga segelintir yang meninggalkan kom3n ‘#mora0ut’ dan ada juga yang menyifatkan Mora g4gal melakukan penggiliran pemain yang berkesan sedangkan skuad itu masih memiliki ramai tonggak berkualiti dibangku simpanan.

Sumber-BH