Pengendali Sri Pahang FC Terima Hakikat Tersebut

Kuantan: Pengendali Melaka United, Zainal Abidin Hassan mahu aksi lebih padu dapat dipersembahkan skuad itu untuk mengelak berada di kedudukan terc0rot Liga Super.

Justeru, bekas pemain kebangsaan itu berkata, baki lapan perl4wanan akan dimanfaatkan sebaik mungkin untuk meletakkan mereka di kedudukan terbaik liga.

“Setakat ini, kedudukan Melaka United belum selamat kerana masih ada lapan perl4wanan yang perlu dihadapi dan kami perlu mengut!p mata. Ini kerana Perak FC, Sri Pahang FC dan Melaka United sendiri tidak mempunyai banyak perbezaan daripada segi mata.

“Oleh itu, kami perlu tampil dengan prestasi bertenaga dan mantap untuk terus memperbaiki kedudukan dalam liga,” katanya.

Selepas 14 perl4wanan, Melaka United berada di tangga ke-10 liga dengan 12 mata iaitu berkongsi mata sama dengan Perak manakala Sri Pahang di kedudukan kesembilan dengan 13 mata.

Pada perl4wanan semalam, j4ringan penyamaan pemain tengah, Wan Zaharulnizam Wan Zakaria tiga minit sebelum perl4wanan tamat memastikan Melaka United mengut!p satu mata selepas ketinggalan 0-1 menerusi Manuel Hidalgo pada minit pertama.

Sementara itu, pengendali Sri Pahang FC, Dollah Salleh pula mengakui terkil4n apabila skuadnya g4gal meraih tiga mata.

Bekas pemain kebangsaan itu berkata, kegag4lan menyekat pemain l4wan pada minit-minit terakhir perl4wanan menyebabkan Sri Pahang g4gal beroleh kemenangan di laman sendiri. “Saya akui terkil4n kerana sepatutnya kami raih tiga mata ketika pasukan amat memerlukannya memandangkan kedudukan di dalam Liga Super. Tetapi saya terima hakikat bahawa pemain sudah kel3tihan pada minit akhir perl4wanan yang menyaksikan Melaka United mengambil kesempatan itu.

“Saya sememangnya sudah menjangkakan pemain akan kel3tihan terutama bahagian pertahanan kerana pasukan tidak dapat mengadakan perl4wanan persahabatan sepanjang tempoh rehat liga,” katanya.

Sumber-MH