Pengumuman Buat Penyokong JDT & KDA FC

Alor Setar: Kedah Darul Aman FC (KDA FC) yang berusaha mer3but kedudukan teratas Liga Super, bakal kembali beraksi tanpa kehadiran dan sorakan penyokong Hijau Kuning pada aksi Liga Super men3ntang Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Darul Aman, Selasa ini.

Ia berikutan pengumuman kerajaan Malaysia yang memutvskan untuk melaksanakan Perintah Kaw4lan Pergerakan (PKP) di beberapa daerah di Kedah yang turut mem4abitkan daerah Kota Setar bermula 1 hingga 14 Mei ini.

Dalam kenyataan media KDA FC hari ini, Prosedur Op3rasi Standard (SOP) dengan Pengelolaan Perl4wanan Tanpa Penonton akan kembali diaktifkan sepanjang tempoh PKP dilaksanakan di sini.

“Berikutan pengumuman kerajaan dan kenyataan yang dikeluarkan oleh Liga Bolas3pak Malaysia (MFL), perl4wanan Liga Super 2021 di antara KDA FC men3ntang JDT pada 4 Mei di Stadium Darul Aman, Alor Setar akan diadakan secara tertutup tanpa kehadiran penonton.

“Tiada jualan tiket dibenarkan dan tiket-tiket yang telah terjual akan dibayar balik oleh pihak Ticket Hotline International”.

“Sehubungan itu, SOP Pengel0laan Perlawanan Tanpa Penonton adalah diaktifkan semula sepanjang tempoh pelaksanaan PKP ini sehingga sebarang pengumuman selanjutnya oleh kerajaan kelak”.

Kedah sebelum ini memulakan aksi kehadiran semula penonton ketika bertemu Terengganu FC (TFC) pada 9 April dan Kuala Lumpur City FC (KL City) pada 23 April lalu selepas terp4ksa beraksi tanpa sorakan penyokong pada tiga perl4wanan sebelumnya ketika men3ntang Sabah FC (9 Mac), PJ City FC (17 Mac), Sri Pahang (2 April).

Kedah yang memvngut 23 mata kini berada pada kedudukan tangga kedua dan kelompok tiga pasukan terbaik Liga Super dan meny4ingi JDT yang berkelebihan satu mata setakat 11 perl4wanan yang berlangsung.

Sumber-MH