Penjaga Gol Di S3rang Bert4lu-T4lu

LAMAN sos!al dikejvtkan dengan ins!den membabitkan beberapa pemain daripada pasukan liga sosial berg4duh dalam perl4wanan persahabatan di sebuah padang bola s3pak di Shah Alam, baru-baru ini.

Ins!den berkenaan yang sempat di rak4m seorang individu yang kebetulan berada di tepi padang menunjukkan seorang penjaga gol ditvmbuk bert4lu-t4lu oleh pemain pasukan l4wan.

Berdasarkan video berdurasi 57 saat yang tul4r di media sosial itu, beberapa individu cuba meler4ikan pergadvhan terbabit namun berlanjutan hingga ke padang sebelah.

Pengurusan padang berkenaan Rhino Arena turut mengeluarkan kenyataan rasmi menerusi media sosi4lnya yang akan mengambil tind4kan sewajarnya terhadap ins!den berkenaan.

“Rhino Arena komited dalam menjadikan bola s3pak sosial sebagai aktiviti yang penuh dengan semangat kesukanan tanpa sebarang keg4nasan,” katanya.

Malah k3s berkenaan kini dipercayai sudah menjadi k3s polis, dan pihak Rhino KV Arena menyerahkan sias4tan sepenuhnya kepada pihak berkuasa.

Difahamkan kejadian terbabit kemungkinan berpunca daripada penjaga gol itu yang secara tiba-tiba meny!ku peny3rang pasukan law4n selepas dias4k.

Tindakan itu menyebabkan pengadil tidak mempunyai pilihan selain melay4ngkan kad m3rah kepada penjaga gol terbabit.

Bagaimanapun penjaga gol tersebut gagal meng4wal em0si dan terus melakukan prov0kasi ketika berjalan keluar dari padang.

Sumber-MH