Penjelasan Pengendali Selangor FC

Kuala Lumpur: Pemain Selangor FC dituntut segera b4ngkit pada aksi berikutnya apabila bakal turun men3ntang pendahulu Liga Super, Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya, malam Rabu.

Jelas pengendali pasukan, Karsten Neitzel, keputusan seri 1-1 dengan Kuala Lumpur City (KL City) harus dilupakan dan misi seterusnya meraih mata penuh di halaman sendiri.

Katanya, tempoh rehat dua hari ini akan digunakan sebaiknya terutama dalam memul!hkan segera tahap kecergasan pemain selepas berh3mpas pulas men3ntang KL City.

“Ia perl4wanan yang istimewa dan kita akan cuba tunjukkan aksi terbaik, dan jika kita mampu beraksi sempurna tidak must4hil keputusan positif boleh memihak kita.

“Sekarang kita kena gunakan dua hari ini untuk proses pemul!han dan lakukan persediaan untuk perl4wanan selepas ini.

“Apapun, saya sangat teruja untuk tunggu perl4wanan pada hari Rabu ini,” katanya yang berasal dari Jerman.

Aksi men3ntang JDT dianggap perl4wanan tumpuan Liga Super minggu ini dengan r3kod aksi pada pusingan pertama menyaksikan Red Giants berjaya meng!kat skuad Harimau Selatan 1-1 di Stadium Sultan Ibrahim, 17 Mac lalu.

Sementara itu, Neitzel turut mengesahkan khidmat pertahanan tengah dari Jerman, Tim Heubach terp4ksa diket3pikan selama dua hingga tiga minggu lagi ekoran kec3deraan yang dialami pemain tinggi lampai itu.

Ketiadaan Heubach dalam beberapa aksi sebelum ini diisi oleh pertahanan kanan, Mohamad Ashmawi Md Yakin yang berjaya membentuk gandingan bersama Sharul Nazeem.

Sumber-MH