Persediaan Awal Sri Pahang FC

Kuantan: Pengendali Sri Pahang FC, Dollah Salleh melakukan persediaan awal bagi menghadapi s4ingan Piala Malaysia sebaik skuad itu kekal beraksi dalam s4ingan Liga Super musim depan.

Bekas pemain kebangsaan itu berkata, perkara yang dilakukan ialah kembali membentuk kesebelasan utama selepas berdepan dengan masalah kec3deraan dan pengg4ntungan pemain.

“Sebab itu saya menyenaraikan hampir 90 peratus pemain utama berdepan Penang FC malam ini (malam tadi) untuk membentuk kembali keserasian walaupun Sri Pahang kekal dalam Liga Super musim depan.

“Begitu juga pada perl4wanan terakhir men3ntang UiTM FC kerana mahu memastikan Sri Pahang dapat beraksi pada tahap terbaik dalam s4ingan Piala Malaysia musim ini.

“Diharapkan semua pemain dapat membentuk pasukan yang m4ntap selepas menghadapi masalah kec3deraan dan pengg4ntungan,” katanya.

Mengulas kek4lahan 1-2 kepada Penang FC, Dollah mengakui kec3wa dengan keputusan itu selepas menurunkan barisan terbaik.

Katanya, kekal4han itu tidak seharusnya berlaku memandangkan pasukan itu mempunyai peluang untuk mencatatkan kemenangan.

“Sri Pahang bermain baik terutama pada separuh masa pertama. Tetapi, keg4galan memanfaatkan peluang menyebabkan l4wan mengambil kesempatan,” katanya.

Sumber-MH