Rindu Sarung Jersi Harimau Malaya

Kuala Lumpur: Peny3rang warisan Petaling Jaya City (PJ City), Darren Lok mula menanam cita-cita untuk kembali bersama skuad kebangsaan selepas kali terakhir membuat penampilan pada 2017.

Dia yang turut berjaya mencetak satu gol dalam sembilan penampilan bersama Harimau Malaya mengakui masih mahu menyumbang buat pasukan negara yang ketika ini sedang ‘bert3mpur’ di pusingan Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 di Emiriah Arab Bersatu (UAE).

“Semua orang tahu saya pernah mendapat tempat dengan pasukan kebangsaan pada beberapa tahun lalu dan impian itu masih kekal sebagai salah harapan besar saya di masa akan datang.

“Biarpun tidak lagi terpilih buat masa ini, saya tetap mengharapkan kejayaan skuad negara dalam tiap perl4wanan yang mereka lalui dan diharapkan mereka mampu meraih kemenangan ke atas Vietnam pada pagi Sabtu ini,” kata pemain kacukan England-Malaysia itu.

Dalam perkembangan lain, dia yang terp4ksa berehat panjang hampir tiga bulan lalu ekoran mengalami keret4kan di bahagian f!bula mengharapkan mampu kembali mempamerkan bis4nya bersama ‘The Phoenix’ sebaik Liga Super bersambung pada Julai depan.

Baginya, tempoh rehat lebih dua bulan ini sememangnya satu kebetulan yang baik buat dirinya kerana memberikan lebih banyak masa untuk pulih selepas terp4ksa melupakan aksi selama lapan perl4wanan bersama PJ City di Liga Super.

Sempat mencvri perhatian daripada peminat dengan led4kan tiga gol dalam tiga perl4wanan pertama Liga Super, Darren mengharapkan prestasi baiknya dengan PJ City mampu diteruskan bagi menghadapi baki s4ingan musim ini.

“Pemulihan saya nampaknya lebih lama daripada dijangka selain terdapat beberapa keced3raan susulan selepas itu malah saya belum boleh mencapai tahap yang membolehkan saya untuk sertai latihan.

“Namun, saya kini sedang cuba berusaha kembali ke padang latihan sebelum Liga Super bersambung dan tempoh rehat yang lama ini sememangnya satu kesempatan buat diri saya agar tidak perlu terg3sa-g3sa untuk pulih.

“Memang saya terasa sedikit s3dih dan suk4r untuk diterima kerana selepas bermain baik pada awal musim serta peluang untuk bermain, saya mendapat keced3raan yang bukan disebabkan kes4lahan daripada diri sendiri sebaliknya daripada kek4saran pemain lain.

“Namun ini adalah asam garam bola sep4k dan saya kena b4ngkit daripada apa yang berlaku, harap saya mampu kembali bantu pasukan bagi h4rungi baki s4ingan Liga Super,” katanya.

Sumber-MH