Ris4u Jika JDT Melakukan Tugas 100 Peratus

Johor Bahru: Johor Darul Ta’zim ambil pendekatan berwaspada apabila berdepan Selangor FC pada aksi Liga Super di di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya, malam esok.

Malah pengendali JDT, Benjamin Mora mengakui tugas rum!t bakal menanti tatkala beraksi di gelanggang l4wan yang pasti akan mendapat tent4ngan s3ngit daripada skuad kendalian Karsten Neitzel.

Bagaimanapun barisan pemain JDT tampak bersedia untuk meneruskan momentum kemenangan.

“Men3ntang Selangor FC, sudah tentu saya inginkan kemenangan dan bermain dengan corak permainan yang lebih konsisten selain pemain yang diturunkan nanti tampil dengan lebih agr3sif dan mengikut arahan taktikal yang dirancang.

“Pemain perlu fokus apabila beraksi di padang dan ia penting untuk tampil dengan prestasi yang lebih baik dan itu yang saya harapkan. Dari situ baru saya dapat nilai kerana saya tidak bimb4ng dengan prestasi Selangor FC.

“Saya tidak terlalu ris4ukan Selangor FC, saya risau akan JDT, saya ris4ukan permainan JDT, sebabnya jika JDT melakukan tugasnya secara 100 peratus ia akan menjadi sangat suk4r untuk pasukan l4wan mendapatkan peluang tapi jika kami tidak fokus dan memberikan peluang, mereka akan hukvm kami,” katanya.

Pada pert3mbungan pusingan pertama di Stadium Sultan Ibrahim 17 Mac lalu, JDT hanya mampu seri 1-1 dengan skuad The Red Giants dan aksi kedua dilihat menarik tatkala JDT mahu terus melebarkan r3kod kemenangan untuk kekal di tangga teratas.

Tegas Mora lagi, aksi 90 minit perl4wanan pasti men4rik kerana bukan sahaja JDT mahukan kemenangan malah Selangor FC juga mahu berazam untuk b4ngkit selepas mencatat keputusan seri 1-1 ketika men3ntang Kuala Lumpur FC.

Katanya, JDT tidak boleh ambil sikap mudah kerana Selangor FC adalah pasukan yang bagus walaupun pasukan itu berada di tangga kelima tapi mereka menunjukkan semangat untuk mel4wan bagi merebut kejuaraan liga.

Beliau menambah, s4ingan pada musim ini jelas s3ngit tatkala Terengganu FC, Kedah Darul Aman FC dan Penang FC sudah mula mempamerkan aksi mantap dan JDT tidak boleh sil4p perc4turan dan kec!ciran mata.

“Setiap perl4wanan yang kami h4rungi tetap suk4r dan ia cab4ran buat JDT dan saya tidak nafikan Selangor FC menjadi l4wan yang sukar pada aksi pusingan kedua apabila kami beraksi di tempat mereka,” kata Mora.

Sumber-MH