Satu Keajaiban “Kuasa Allah Mengatasi Segalanya”

Putrajaya: Mel4yang j4tuh dari tingkat empat pangsapuri didiami di perumahan penjawat awam Presint 11 di sini, namun siapa menyangka m4ngsa, Nur Alya Maisarah Kamarulfaizal, 10, terselamat dan dibenarkan keluar dari hospital selepas dua hari dir4wat.

M4ngsa sebelum ini dikejarkan ke Hospital Putrajaya, selepas terg3lincir j4tuh dari balkoni kediaman pada jam 5.20 petang Jumaat lalu

Kepulangan Nur Alya petang tadi disambut ahli keluarga dan jiran dengan rasa penuh syukur selain menganggapnya sebagai satu keajaiban.

Ibunya, Salina Khalil,38, berkata, mereka sekeluarga merasa terkejut apabila dimaklumkan pihak hospital anaknya tidak mengalami sebarang kec3deraan dalaman seperti dimaklumkan sebelum ini.

“Berita gembira itu dimaklumkan doktor selepas menjalankan pemeriksaan terperinci. Doktor memaklumkan tulang selangkanya juga tidak p4tah serta dibenarkan pulang selepas menunjukkan perkembangan positif.

“Kuasa Allah SWT mengatasi segalanya dan kami bersyukur ny4wa Nur Alya terselamat tanpa mengalami sebarang kec3deraan,” katanya.

Berkongsi perkembangan terkini anaknya, Salina berkata, Nur Alya kelihatan ceria sebaik pulang dengan bantuan kerusi roda dan ditemani bapanya, Kamarulfaizal Mohd Zani.

“Setakat ini doktor menasihati Nur Alya tidak melakukan pergerakan l4sak dan perlu mengadakan pemeriksaan susulan di hospital”.

“Sepanjang Nur Alya dir4wat di hospital, saya sentiasa berdoa dia dijauhkan dari sebarang kec3deraan dan membesar seperti kanak-kanak lain,” katanya.

Jumaat lalu m4ngsa juga murid tahun empat Sekolah Kebangsaan Presint 11 (1) itu jatuh dari tingkat empat kuarters berkenaan ketika sedang bermain bersama beberapa rakan di balkoni kediaman.

M4ngsa dikatakan terj4tuh di bumbung balkoni tingkat bawah pangapuri sebelum terh3mpas ke tanah.

Sementara Guru Iqra Nur Alya, Siti Sumiza Roseli meluahkan rasa bersyukur berikutan anak didiknya selamat dan tidak mengalami sebarang keced3raan dalam kejadian itu.

Dia adalah antara orang pertama yang sampai ke lokasi kejadian ketika kanak-kanak itu j4tuh dari tingkat empat.

Sumber-MH