Senjata Baharu Skuad Gergasi Merah

KUALA LUMPUR: Selangor FC mengumumkan peny3rang kebangsaan, Shahrel Fikri Md Fauzi sebagai senjata baharu skuad Gergasi Merah untuk mengharungi sa!ngan Liga Malaysia (Liga M) musim depan.

Pengumuman itu menyaksikan Shahrel atau lebih dikenali sebagai Eky muncul pemain baharu pertama diumumkan Selangor dan akan bergandingan bersama penj4ring terbanyak Liga Super musim lalu, Ifedayo Olusegun dan pel3dak berbisa Liga Perdana, Ahmad Danial Asri.

Ketua Pengawai Eksekutif Selangor FC, Dr Johan Kamal Hamidon menjelaskan penghijrahan bekas peny3rang Perak itu ke Selangor menjadi berita yang sangat menggembirakan barisan kejurulatihan yang diketuai Karsten Neitzel.

“Eky sudah membuktikan keupayaan dan ketajamannya apabila menc4bar pemain asing dalam menjar!ngkan gol pada musim lalu.

“Kami percaya Eky boleh menjadi pemain yang lebih baik daripada prestasi semasanya dan mampu untuk naik ke tahap yang lebih baik, selain menjadi peny3rang penting untuk membawa lebih banyak kemenangan bagi pasukan Selangor dan juga skuad kebangsaan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Eky menampilkan aksi cemerlang selaku peny3rang tempatan apabila berjaya mel3dak 10 gol daripada 10 perl4wanan untuk musim lalu.

Sementara itu, Eky mengakui teruja untuk menyertai Selangor selain berterima kasih kepada penyokong dan pengurusan bekas pasukannya, Perak.

“Menyertai Selangor akan membuka lembaran baharu dalam karier saya dan saya tidak sabar untuk memulakan perjalanan baharu bersama pasukan Gergasi Merah.

“Saya juga ingin berterima kasih kepada pengurusan Selangor FC atas ruang dan peluang yang diberikan. Saya harap penyokong Selangor akan mengalu-alukan kedatangan saya ke Shah Alam,” katanya.

Sumber-BH