Sri Pahang FC Dalam Zon Bah4ya

CHERAS: Sri Pahang FC terus dirundvng mal4ng apabila t3was buat kali kelima musim ini selepas tumb4ng 2-1 di tangan KL City FC pada aksi di Stadium Bolas3pak Kuala Lumpur, sebentar tadi.

Gol daripada setiap babak oleh KL City FC sudah cukup untuk memberikan mereka tiga mata berharga selepas mengh4rungi rent3tan tiga perl4wanan tanpa sebarang kemenangan.

Keputusan itu juga pasti memberi lebih tek4nan kepada Dollah Salleh selepas skuad Tok Gajah kini menghuni zon peny!ngkiran dengan hanya lima mata daripada lapan perl4wanan.

Pada aksi terbabit, KL City FC mendahului selepas Paulo Josue men4mpan mudah bola di hadapan gol pada minit ke-18.

Tuan rumah terus melebarkan jurang pada minit ke-70 apabila Daniel Ting menyumb4t masuk gol pertamanya musim ini selepas mer3mbat masuk bola yang sebelum itu ditepis Zarif Irfan Hashimuddin.

Bagaimanapun Sri Pahang FC beroleh gol lewat permainan menerusi Herold Goulon namun ia tidak cukup untuk membantu mereka meraih sekurang-kurangnya satu mata.

Selepas ini, Sri Pahang FC akan berdepan tugas suk4r berdepan pendahulu liga, Johor Darul Ta’zim (JDT) sementara KL City FC pula akan men3ntang Terengganu FC (TFC).

Sumber BH