Sudah Sah Sertai Terengganu FC

KUALA TERENGGANU: Peny3rang muda, Mohamad Faisal Abdul Halim menjadi pemain pertama menandatangi kontrak bersama pasukan Terengganu FC (TFC) bagi mengh4rungi cab4ran Liga Malaysia (Liga M) musim depan.

Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu Football Club (TFC) Sdn Bhd, Ab Rasid Jusoh berkata pemain kelahiran Pulau Pinang dan beraksi bersama Pahang musim lalu itu meng!kat kontrak selama dua tahun.

“Ya, kita baharu sahaja selesai menandatangi kontrak pemain berasal dari Pulau Pinang itu. Pemain berusia 22 tahun itu diik4t selama dua tahun bermula 2021 hingga 2022. Keputusan menggunakan khidmat Faisal adalah perc4turan ketua jurulatih, Nafuzi Zain.

“Kehadiran pemain yang lebih mesra dipanggil Mickey itu bakal memperkuatkan lagi jent3ra ser4ngan dan tengah pasukan kerana dia mempunyai kebolehan mengg3lec3k serta menjar!ngkan gol.

“Kita mengalu-alukan pemain itu dan pada masa sama mengharapkan dia mampu menyesuaikan diri dengan corak permainan pasukan, lebih-lebih lagi TFC bakal bersa!ng dalam pentas Piala AFC musim depan,” katanya semalam.

Bekas pemain skuad bawah 23 tahun kebangsaan itu memulakan karier dengan menyarung jersi Pulau Pinang pada 2015 sebelum menyertai Pahang setahun kemudian. Faisal yang juga bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Mutiara Impian, Pulau Pinang sebelum ini pernah menyertai program realiti Mencari Ramli.

Sumber-BH