Suspek Kes Ini Sudah Kena Cam

Kuala Lumpur: Tiga susp3k lelaki kes samvn dan bvnuh bekas Pengarah Bahagian Teknologi Maklumat, Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (Mardi) Dr Wan Hassan Wan Embong berjaya dit4han selepas wajah mereka dapat dicam isteri m4ngsa.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Saiful Azly Kamaruddin berkata, isteri m4ngsa yang turut berada di tempat kejadian mengecam ketiga-tiga susp3k dan memudahkan tangk4pan tujuh lagi lelaki terbabit dalam k3s itu dilakukan.

“Sehingga 11.24 malam tadi, polis men4han 10 lelaki (termasuk tiga yang berjaya dicam isteri m4ngsa) berusia 20 hingga 29 dan membuat 22 ramp4san termasuk kereta yang digunakan susp3k.

“Sias4tan mendapati seorang daripada susp3k turut didapati membuang dompet m4ngsa di lokasi s4mun kedua di Taman Titiwangsa,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur, di sini, hari ini.

Saiful Azly berkata, semakan mendapati lapan susp3k yang ditah3n mempunyai rekod l4mpau membabitkan pelbagai kesal4han jen4yah dan nark0 tik.

“Polis turut menemui kereta digunakan semasa kejadian s4mun berkenaan yang diletakkan susp3k di stesen minyak di Taman Melati.

“Polis kini giat meng3san seorang lagi susp3k yang terbabit dalam kejadian berkenaan,” katanya.

Semalam media melap0rkan Wan Hassan m4ut ditet4k per0 mpak dalam kejadian romp4kan di Bukit Bandaraya di sini.

Dalam kejadian 3.30 pagi itu rumah dihuni m4ngsa dan isteri, Sarifah Yusof, 70, dip3cah masuk dua lelaki bers3njata par4ng.

Susp3k yang tidak memakai topeng meminta duit menyebabkan m4ngsa cuba mel4wan sebelum dit3tak di muka dan leher manakala isteri m4ngsa ditet4k di bahagian bahu kanan.

Susp3k bertindak secara berkumpulan itu kemudian meny4mun lagi sebuah kediaman banglo tiga tingkat yang didiami 10 ahli keluarga di Taman Tasik Titiwangsa pada hari yang sama.

Sumber-MH