Svspek Utama Ditemui Terg4ntung

SUSP3K utama k3s pembvnuhan jurujual wanita yang dibvnuh di Taman Kelisa Ria, Amanjaya, Sungai Petani, semalam, ditemui m4ti terg4ntung di papan iklan di Jalan Lenc0ngan Timur dekat Bukit Bintang, hari ini.

M4 yat Tan K0k J0oi, 62, yang juga suami kepada m4ngsa bvnuh, Ku3k Choo Hong, 61, ditemui oleh orang awam yang melalui kawasan berkenaan 7.40 pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Kom!sioner Adzli Abu Shah berkata, peng3caman m4yat dilakukan ahli keluarganya yang hadir di tempat kejadian.

“Pagi ini kita menerima panggilan kec4masan daripada orang awam mengatakan terdapat seorang lelaki mengg4ntung diri di papan iklan.

“Sias4tan awal mendapati lelaki terbabit adalah susp3k yang dicari bagi membantu sias4tan kes pembvnuhan isterinya semalam,” katanya dalam sidang media hari ini.

Adzli berkata, pihaknya turut menemui sebuah kereta yang disahkan sebagai milik lelaki terb4bit ditinggalkan kira-kira 50 meter dari tempat dia ditemui terg4ntung.

Beliau berkata, sias4tan awal unit for3nsik ke atas kereta berkenaan tidak menemui sebarang petunjuk yang bers4ngkut dengan pembvnuhan itu.

Katanya, may4t dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar untuk bed4h s!asat dan k3s diklasif!kasikan sebagai m4ti meng3jut (SDR).

Semalam, Choo Hong ditemui m4ti dengan kesan kel4r di leher dalam keadaan terl3ntang dan berlvmuran d4rah serta muka dit3kup dengan bantal di rumahnya.

Dalam perkembangan sama, Adzli berkata, walaupun susp3k utama k3s berkenaan ditemui m4ti, pihaknya akan meneruskan sias4tan berhubung kes pembvnuhan jurujual berkenaan.

Beliau berkata, pihaknya percaya kejadian itu dilakukan oleh orang dikenali berdasarkan tiada kesan p3cah masuk ke rumah berkenaan sebelum m4yat ditemui.

“Sias4tan lanjut di rumah turut menemui sehelai seluar j3ans yang lembab di dalam mesin basuh dipercayai sudah dibasuh, jadi kita akan tetap meneruskan sias4tan ke atas k3s pembvnuhan itu,” katanya.

Sumber-MH