Terengganu FC Sudah Tiada Pilihan

Kuala Terengganu: Walaupun terp4lit dengan beberapa kontr0versi yang mel4nda kem pasukan, Terengganu FC (TFC) tidak mahu mengangkat ‘bendera putih’ bagi per3butan kelompok teratas Liga Super musim ini.

Sebaliknya anak buah Nafuzi Zain bertekad akan tampil dengan aksi lebih bertenaga dalam perl4wanan terakhir Liga Super berdepan Penang FC di Stadium Bandaraya Pulau Pinang, Ahad ini bagi memastikan misi untuk menamatkan sekurang-kurangnya di kedudukan ketiga liga tercapai.

Ketua Pegawai Op3rasi TFC Sdn Bhd, Mohd Sabri Abas berkata, pemain kini berada pada tahap terbaik dan tidak berdepan tek4nan untuk menamatkan aksi liga dengan noktah kemenangan.

Malah katanya, barisan jurulatih yang diketuai Nafuzi Zain dan pembantunya, Tengku Hazman Raja Hassan kini sedang mempersiapkan pasukan menjelang pertemuan hidup m4ti itu.

“Kita tiada pilihan melainkan wajib menang pada aksi terakhir liga men3ntang Penang FC biarpun bermain di tempat l4wan bagi meng!ntai peluang menamatkan s4ingan sekurang-kurangnya di tempat ketiga.

“Ini ditambah dengan keazaman tinggi pemain yang akan beraksi berm4ti-m4tian pada perl4wanan yang diibaratkan aksi final.

“Jadi bagi memastikan impian itu tercapai, kami menyerahkan kepada barisan kejurulatihan untuk menyusun strategi atau romb4kan pemain terutama jent3ra ser4ngan yang dilihat tumpul, namun pada masa sama pemain kini tiada masalah dan bersemangat untuk membvru kemenangan,” katanya.

Semalam TFC Sdn Bhd mengumumkan tidak ada perancangan untuk merehatkan Nafuzi, malah jurulatih kelahiran Kelantan itu terus diberi tanggungjawab mem!kul jawatan berkenaan walaupun sudah diberikan surat tunjuk sebab berhubung prestasi pasukan yang t3was dalam tiga perl4wanan berturut-turut.

Berdasarkan kedudukan terkini, skuad TFC berada di tempat keempat liga di belakang Kedah Darul Aman FC (KDA FC), Penang FC selain juara Liga Super musim ini, Johor Darul Ta’zim (JDT).

Sumber-MH