Terkejut Melihat Senarai Pemain JDT II

JOHOR BAHRU: Pengendali Selangor FC II (SFC II), Michael Feichtenbeiner menganggap keputusan seri 0-0 pada pert3mbungan men3ntang Johor Darul Ta’zim II (JDT II) pada aksi Liga Perdana di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, malam tadi cukup adil.

Pengendali kelahiran Jerman itu menegaskan pemainnya dan JDT II memp3raga aksi permainan berintensiti tinggi dan men4rik ditonjolkan oleh kedua-dua pasukan yang begitu bersemangat membvru kemenangan.

Apapun, dia mengakui terk3jut apabila melihat senarai pemain JDT II yang diturunkan pada perlawanan itu yang rata-rata ada dalam kalangan pemain yang mewakili skuad kebangsaan tatkala SFC II hanya mempert4ruhkan barisan pemain bawah 22 tahun.

“Bila saya lihat senarai pemain JDT II, mereka turunkan pemain yang taraf Liga Super dan bukannya pemain taraf Liga Perdana. Rata-rata pemain mereka memiliki pengalaman berbanding saya yang semuanya di bawah 22 tahun.

“Ia satu cab4ran besar buat pemain muda saya dan mereka bagaikan tidak hirau kesebelasan pemain JDT II apabila berjaya memberi s4ingan sehingga suk4r buat pemain l4wan memenangi perl4wanan itu selepas pemain muda SFC II beraksi cemerlang.

“Apa yang saya rumuskan, pemain muda SFC II meraih pengalaman bermakna dalam perl4wanan itu tatkala pemain yang disenaraikan adalah bekas pemain Akademi Bola sep4k Mokhtar Dahari (AMD) dan mereka tidak gugvp malah kerap menghadirkan cem4s terhadap bent3ng JDT II,” katanya.

Sementara itu, pengendali JDT II, Rafael Gil Sanchez menyifatkan jadual perl4wanan yang padat menyebabkan usaha mencipta kemenangan tidak kesampaian namun tetapi berpuas hati dengan satu mata yang diraih.

“Pasukan l4wan mendapat rehat secukupnya selepas aksi men3ntang Sarawak, 7 April lalu ditunda manakala kami perlu mengh4rungi jadual yang padat sehingga pemain saya tampak kel3tihan.

“Namun satu mata sudah memadai dan kami tidak t3was dalam perl4wanan itu. Banyak lagi perkara perlu diperbaiki terutama di posisi ser4ngan apabila kerap gag4l mencipta j4ringan dan saya percaya pemain akan b4ngkit nanti,” kata Sanchez.

Sumber BH