Tidak Menyangka Detik Itu Tiba Jua

Kuala Lumpur: Pemain sayap Selangor FC, Nor Hakim Hassan bersyukur penantian membuka akaun gol musim ini akhirnya tern0ktah ketika pasukannya memb3lasah Sabah FC 6-0 di Stadium Likas, Sabtu lalu.

Jelas tonggak kelahiran Kuala Terengganu itu, dia mengakui tidak menyangka detik itu tiba pada hujung s4ingan Liga Super yang akan menutup kemp3n Ahad ini.

“Saya berasa sangat bersyukur apabila dapat menj4ringkan gol pertama untuk musim ini semasa men3ntang Sabah FC dan berbangga dengan rakan sepasukan yang sentiasa memberi semangat kepada saya terus b4ngkit dan berikan yang terbaik dalam setiap perl4wanan.

“Tidak din4fikan saya sangat gembira kerana dapat membuka akaun gol untuk kelab ini, tapi secara jujurnya saya sendiri hampir tidak percaya saya dapat menghasilkan gol sedemikian,” katanya.

Hakim, 29, adalah antara pemain sayap kiri paling men0njol dalam s4ingan Liga Malaysia musim ini.

Kelinc4han dan hant4ran tepat banyak membantu rakan sepasukan khususnya di j3ntera ser4ngan untuk menj4ringkan gol.

Berdasarkan statistik, Hakim muncul antara pemain Selangor yang paling banyak melakukan bantuan gol untuk mencipta peluang buat tonggak import, Ifedayo Olusegun.

Malah, hasil bantuannya itu menyaksikan Ifedayo kini berpeluang mempert4hankan anugerah kasut emas yang dimenangi musim lalu, selepas mel3dak sebanyak 25 gol yang juga r3kod baharu j4ringan paling banyak dalam semusim.

“Ini semua atas usaha yang saya lakukan selama ini dan juga bantuan rakan sepasukan, Alhamdulillah,” kata Hakim yang pernah beraksi dengan Terengganu, PKNS FC, T-Team dan Perak sebelum ini.

Selangor yang ketika ini menghvni tangga kelima liga dijadual menutup k3mpen dengan aksi ke-22 musim ini men3ntang Petaling Jaya City di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya, Ahad ini.

Sumber-MH