Tuntutan Jurulatih Terengganu FC II

Kuala Terengganu: Ber4ng dengan prestasi pemainnya yang hanya mer4kam satu kemenangan dan enam kali seri daripada tujuh perl4wanan, jurulatih Terengganu FC II (TFC II), Badrul Afzan Razali tuntut anak buahnya b4ngkit mer4kam kemenangan pada aksi kelapan Liga Perdana bertemu Johor Darul Ta’zim II (JDT II) di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, malam esok.

Jurulatih berusia 45 tahun itu juga mengharapkan anak buahnya tidak mencipta alasan berpuasa untuk tidak pamerkan aksi terbaik sebaliknya perlu tingkatkan lagi kecergasan bagi memastikan r3kod tanpa t3was setakat ini dapat dipertahankan.

Jurulatih kelahiran Kemaman itu juga mengg3sa barisan peny3rangnya perlu lebih kreatif dan bijak menghidu peluang di hadapan g0l untuk membvru j4ringan awal kerana berdasarkan r3kod hanya lapan j4ringan dapat dicipta setakat ini.

“Misi kita tidak lain kecuali mer4kam kemenangan selepas enam kali berturut-turut perl4wanan berakhir dengan keputusan seri, ini pesanan saya kepada pemain untuk tamatkan badi seri.

“Saya tegaskan kepada mereka, bagi mencapai misi itu, pemain perlu tingkatkan lagi usaha dan fokus bermula pada minit awal permainan hinggalah minit terakhir selain meng3lak membuka ruang kepada pihak l4wan bermaharajalela terutama di bahagian tengah.

“Mereka juga diingatkan perlu elak daripada melakukan kesil4pan mudah walaupun beraksi pada bulan puasa bagi, lagipun skuad l4wan mempunyai pemain tempatan dan import yang berkualiti, jadi bagi memastikan kami tidak ‘berputih mata’ di tempat sendiri, pemain perlu meng4wal ket4t setiap gerakan l4wan,” katanya kepada Sukan NSTP hari ini.

Bagaimanapun sedikit kelegaan buat pengendali skuad The Turtles itu apabila ayam tambatannya dari Ghana, Jordan Mintah akan kembali memperkuatkan pasukan selepas meninggalkan pasukan sejak enam perl4wanan lalu kerana membantu pasukan Terengganu FC (TFC) selepas peny3rang utamanya, David Da Silva mengalami kec3deraan.

“Sudah pasti kita menanti kelibat peny3rang itu untuk memp3rkuatkan pasukan bagi mencari kemenangan, harapan kita aksi Mintah tidak mengec3wakan terutama l4wan juga sudah pasti mempunyai hasrat sama untuk mengut!p mata penuh,” katanya.

Setakat ini TFC II yang menghuni di tangga ketujuh liga dengan mengut!p sembilan mata bersama pendahulu, Sarawak United FC masih keb4l memegang rek0d tanpa k4lah.

Sumber MH