Hakikat Yang Diluahkan Pengendali Selangor FC

Kuala Lumpur: Selangor FC harus menyal4hkan diri sendiri apabila gag4l melakukan keb4ngkitan apabila langkah mereka ters3kat di suku akhir selepas t3was 3-0 secara agregat kepada Kuala Lumpur City FC (KL City).

Hakikat itu diluahkan pengendali pasukan, Karsten Neitzel yang terp4ksa menerima kenyataan yang skuad kendaliannya belum cukup bagus untuk berada dalam kel0mpok empat terbaik s4ingan Piala Malaysia musim ini.

Jelasnya, walaupun pemain sudah memberi aksi terbaik khususnya di perl4wanan suku akhir kedua di Stadium Bolas3pak Kuala Lumpur, Cheras semalam, namun ketumpvlan jent3ra hadapan serta beberapa kesil4pan sendiri mengakibatkan skuad Red Giants terp4ksa mengg!git jari.

“Peluang kami akan lebih cerah seandainya percubaan pada minit awal permainan babak pertama berjaya dihasilkan dan kemungkinan suasana perl4wanan akan berubah,” katanya yang menyaksikan percubaan Hein Htet Aung sekadar singgah palang gol di minit ketiga.

Katanya lagi, beliau enggan menyal4hkan mana-mana pemain di atas kegag4lan itu sebaliknya ia harus dip!kul seluruh pasukan.

“Saya tak mahu sal4hkan mana-mana pemain kerana mereka sudah berikan terbaik. Tapi kesil4pan sendiri sekali lagi menghvkum kami dan ia jelas mengec3wakan.

“Kami semua kec3wa dan ia bukan sal4h sesiapa. Kami akan lakukan bed4h si4sat selepas ini bagi melihat apa kel3mahan yang harus diperbaiki menjelang persiapan s4ingan musim depan pula,” katanya yang berasal dari Jerman.

Dalam aksi timbal balik kedua itu, skuad Red Giants wajib b4ngkit di Cheras bagi memadam kelebihan KL City yang mer4kam kemenangan 2-0 pada aksi pertama sebelum ini.

Keb4ngkitan yang diharapkan tidak menjadi apabila tuan rumah hanya memerlukan lima minit babak kedua untuk mel3dak gol tunggal menerusi Romel Morales pada minit ke-50 yang juga gol ke-10 peribadinya dalam Piala Malaysia.

Sumber-MH