Terengganu FC Akur Dan Memohon Maaf

Kuala Terengganu: Terengganu Football Club (TFC), Sdn Bhd akan mengemukakan r4yuan secara rasmi kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berhubung hukvman denda RM10,000 dikenakan ke atas kelab itu hari ini.

Turut dikenakan k0mpaun dengan jumlah sama Liga Bolas3pak Malaysia (MFL) selepas Jabatan Kesihatan Negeri Terengganu (JKNT) mengesan pel4nggaran prosedur op3rasi standard (SOP) dalam kalangan penonton ketika pertemuan TFC men3ntang Johor Darul Ta’zim (JDT) pada aksi separuh akhir pertama Piala Malaysia, di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, Isnin lalu.

Ketua Pegawai Op3rasi TFC Sdn Bhd, Mohd Sabri Abas berkata, pihaknya akur dengan tindakan d3nda ke atas kelab itu dan memohon maaf terhadap apa yang berlaku.

“TFC dik0mpaun oleh JKNT berhubung kesal4han pada aksi separuh akhir pertama s4ingan Piala Malaysia men3ntang JDT Isnin lalu. Bagaimanapun kami akan membuat r4yuan secara rasmi kepada KKM dalam masa terdekat untuk mengurangkan jumlah denda berkenaan.

“Berkenaan denda dikenakan kepada MFL pula, badan induk itu akan uruskan dengan KKM, kita hanya buat r4yuan k0mpaun dikenakan kepada TFC, harap KKM dapat mengurangkan kadar bayaran d3nda itu,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Terdahulu, hari ini JKNT mengenakan hukvman denda masing-masing RM10,000 kepada TFC Sdn Bhd dan MFL atas kesal4han pel4nggaran SOP dalam kalangan penonton pada aksi separuh akhir pertama Piala Malaysia Isnin lalu.

Sumber-MH