Ini Penegasan Ketua Jurulatih TFC

KUALA LUMPUR: Ketua jurulatih Terengganu FC (TFC), Nafuzi Zain menegaskan pasukannya perlu melakukan persediaan r4pi bagi mengh4rungi aksi separuh akhir Piala Malaysia berdepan Johor Darul Ta’zim (JDT), Isnin ini.

Sedar akan berdepan tugas g3tir berdepan Harimau Selatan yang juga juara bertahan, Nafuzi bagaimanapun tetap mengharapkan rezeki memihak pasukannya untuk ke final.

“Saya tidak perlu berbicara mengenai pasukan JDT kerana semua sudah maklum JDT bagaimana. Jika nak dibandingkan dengan TFC, memang jauh beza.

“Cuma kita perlu betul-betul bersedia. Kita di landasan yang betul, selangkah lagi untuk ke final, bagi yang terbaik berdepan JDT, Insya-Allah ada rezeki kita (ke final),” katanya selepas perl4wanan berdepan Sarawak United, semalam.

TFC mara ke separuh akhir selepas menundvkkan Sarawak United dengan agregat 6-3 hasil kemenangan 4-2 pada suku akhir kedua di Stadium UiTM Shah Alam, semalam.

Bagi aksi separuh akhir, TFC akan menanti kunjungan JDT dahulu di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Isnin ini sebelum bertandang ke Stadium Sultan Ibrahim untuk aksi kedua, Jumaat ini.

Sementara itu, ketua jurulatih Sarawak United, E Elavarasan menyifatkan gol awal TFC dalam aksi suku akhir kedua meran4pkan impian pasukannya untuk b4ngkit selepas t3was 1-2 dalam aksi suku akhir pertama.

“Bila kita b0los dua g0l awal nampak sangat kelebihan kepada TFC. Babak kedua lebih baik dan walaupun kita dapat j4ringkan dua gol, tapi saya fikir ketika itu TFC sudah selesa dan mereka hanya bertahan daripada dib0losi,” katanya.

Sumber-BH